2013. február 19., kedd

Tavaszváró

Mivel a lányok már elűzték a telet az oviban is és van egy beteg Lilusom, végre leszedtük a téli dekoráció maradványait és készítettünk is pár tavaszit azzal a lendülettel.

Kiskert
A virágok szára zöldre festett spatula, levelet zöld kartonból vágtunk cikk-cakk ollóval, a fejek különböző méretű muffinpapírból készültek, amelyeket festés után gombokkal díszítettünk. A lepke színesre festett muffinpapír közepére tekert zseníliadrótból készült. Egy darab hungarocelt barnára festettünk és beleszúrtuk a pálcikákat. Barna kartonból készült köré "kerítés".
Forrás
Lepke ötlet

Tulipánok
WC papír gurigák zöldre festve, száradás után a teteje két oldalt bevágva. Színes kartonból készült a fej, amelyet a vágásokba illesztettünk. Mi nem ragasztottuk bele, mert gyártottunk még különböző színű fejeket, amelyek így cserélhetőek. A levelek zöld kartonból készültek.
Forrás
Kalitka
Egy kockasajtos doboz tetejét kívülről beragasztóztunk. Nyolc egy centi vastag csíkot vágtunk, 24 cm hosszúakat. Középen összefogtuk őket egy miltonkapoccsal, de először belefűztük a lyukba a madárka hátára kötött cérnát. A szalagokat széthúzkodtuk és a beragasztózott perem köré ragasztottuk. Majd bevontuk még a peremnél egy kicsit magasabb színes kartoncsíkkal. Közben kitaláltuk, hogy legyen elesége is a madárkának, így a réseken egyenletesen megpróbáltuk beragasztózni a fedél alját és magot szórtunk bele. Összerázogattuk, hogy egyenletesen elterüljön az alján a köles, így már nem hal éhen a madárka :-)
A miltonkapocs feje köré raffiát tekertünk, így fel is lehet lógatni a kalitot.

Forrás

2 megjegyzés: