2012. április 16., hétfő

Pillangók





A lányok a lepke csoportba járnak, Dorkának pillangó a jele, így gyakran készül nálunk ilyen alkotás.
Ezek szintén tavaly nyár végiek.
Az egyik egyszerű papírtányéros. A tányért a közepén hullámos vonalban félbevágjuk. Odaadjuk a gyerekeknek, hagyjuk őket kibontakozni a színezés terén. Előkerülhet ceruza, filctoll, zsírkréta, festék. Pillangónként egy-egy WC papír gurigát és dekoráltassunk ki a gyerekekkel.
A szárnyakat hullámos felükkel kifelé egy-egy miltonkapoccsal rögzítsük a gurigán. A szárnyaknál mi csillámos ragasztót is használtunk, erre ragasztották a csajok a formalyukasztóval alkotott kis díszeket.
A csáp zseníliadrótra fűzött fa gyöngyből készült.

A másik pillangó kicsit már munkásabb darab. Szükségünk lesz hozzá vékony, könnyen hajlítható, de azért alaktartó drótra és sok színes gyöngyre, valamint lepkénként egy-egy fa gyöngyre a fejnek.
A testhez 24 cm drótot vágunk és félbehajtjuk. felfűzünk a két végére két kicsi gyöngyöt, ez lesz a csápja, felfűzzük a fa golyót, úgy, hogy kb. 1 cm maradjon a csápoknak, amiket kicsit széthajtunk. A fa gyöngy alá elkezdjük fűzni a gyöngyöket, a végénél egy kis hurkot képzünk a két összeérő szárból (ceruza segítségével), hogy ne tudjanak lecsúszni a gyöngyök. A szárnyak két 30 cm-es drótból készülnek, végigfűzzük gyönggyel, és hármas alakra hajtogatjuk, majd a két végét a testen a gyöngyök között a drótra tekerjük. A fa gyöngyre megrajzoljuk az arcot és már készen is vagyunk. A lányok a negyedik szülinapjuk előtt már önállóan megfűzték.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése